2015. augusztus 23., vasárnap

Interview with Tereza of Cury In The City

2015. augusztus 23., vasárnap
I found Tereza's blog (Cury In The City) when she left a comment on my latest post. She's a Czech girl who lived in Paris for 11 months and started the blog with her friend. Such a good idea, and I think they had a lot of fun while taking outfit photos together. Unfortunately the other girl gave up blogging, but CITC is still really stylish, so it absolutely worth to visit it.
I emailed her and asked if I can write a post and do an interview with her, and she said yes. I wrote a bit too much questions, but I hope you enjoy them! :)

***

Tereza blogjára (Cury In The City) akkor találtam rá, amikor kommentált az előző bejegyzésemhez. Ő egy stílusos, kedves cseh lány, 11 hónapig Párizsban élt és tanult. A blogot egy barátnőjével indította, ami biztosan nagyon élvezetes lehetett! De a másik lány később azonban abbahagyta a bejegyzések írását, így Tereza lett a CITC blog egyedüli írója. Mindenképpen látogassátok meg a blogot!
Küldtem neki egy emailt, amiben arra kértem, hadd csináljak vele egy interviewt, ő pedig beleegyezett. Igaz, a kérdések listája kicsit hosszúra sikeredett, de azért remélem élvezni fogjátok! :)


Here are my questions:

F: You created Cury In The City with your friend. Why did you two started a blog together?
T: Me and Iva, we met in Paris. We became good friends very quickly and noticed that we share a passion for fashion. Iva once told me that we should have some activity together and I said "Okay, we can do a fashion blog." She said: "Okay! Why not?" And that´s how it happened. It was for fun and to have memories from Paris.

F: Why did you give the name CITC for your blog?
T: This is a bit long story. I will try to keep it short. First to say my nationality is Czech and Iva is Croatian. Our languages are kinda similar, but usualy similar words have a diferent meaning. Cura in Croatian means a girl. In Czech it doesn´t mean anything, but we have a lot of similar words. I liked the word and started using it, but in a Czech form. Once we were out together in Paris and I posted a picture, which I tagged - Cury in the city. Since then it was pretty clear what the name was gonna be. So to be clear CITC is a shortcut fom Cury in the City which basicaly means girls in the city.

F: You lived in Paris for almost a year. (And during this time, you had three jobs in connections with fashion.) What did you learn from French women about style?
T: This is a great question. I learned so much! It changed my point of view on fashion and my own style. First of all I learned that less is more. To be more minimalistic, simple and clear. To combine old with contemporary. Their view on beauty is also very different from a Czech one. French girl is beautiful when she is natural. There can´t be too much of anything. You can´t overdo your make-up, hair, and you should look great, but like you didn´t even bother to.

F: What is your biggest dream?
T: That is hard to say. I always wanted to work in fashion. So I hope to find my spot, to find a job which I will love and be happy in life.

F: What does your family think about your blog? Do they follow it?
T: Of course, they have no other option! :D No, I´m just kidding. I don´t think they care a lot, they just see that it makes me happy, so they´re fine with it. 

F: Have you got any favourite fashion bloggers? Do you have anything that always inspires you?
T: I follow a lot of bloggers, but I must say that I´m very picky when it comes to choosing someone as my favorite. I must defo say it´s Blair from Atlantic-Pacific, I just adore her and her looks. I think I´ve never seen her in an outfit which I wouldn´t love. I also like Jennifer from the Native Fox, she is perfect.
I´m inspired by everything I see around me. But the best inspiration is to just walk through Parisian streets.

F: Would you like to work in the fashion industry?
T: As I already said it is my dream. I´m aware that it´s pretty hard, but for me, it´s worth it.

F: How could you describe your personal style?
T: My style changes often. I´m the kind of personality that hates stereotype. So I´m always discovering new things. But of course there are basics which will never change in my closet such as monochrome combinations and classic pieces. Right now I started to obsess about combining sneakers with everything, which is a big Parisian trend. 

F: When you were a little girl, how did you imagine yourself as an adult? What did you want to be?
T: I always imagined myself like a powerful woman with a successful career. We will see about that, haha!

F: We are going to Paris as a holiday in October for a week. Have you got any advices or tips for us? What do you think we need to see? Where should we shop or have a lunch?
T: I´m sure you will do all the turistic stuff, which everyone knows. So I give you just few tips what I liked.  For me the best museum in Paris was Musee d´Orsay. While being in Louvre go check the Napoleon´s old apartment. It´s bit forgotten part of Louvre, not a lot of people make it there, but for me it´s the best part of Louvre. If you have time, defo go to Versailles! It´s just around 45 min from Paris by RER train and it´s enormous. We also did a short funny documentary with my friends about great and not so known places in Paris, which you can check here.
I like to go shopping to Rue Rivoli, which is a long street with a lot of shops. Le Quatre Temps is a huge shopping centre in La Defense and it´s also amazing for shopping. 

Thank you very much for your answers Tereza, I would like to wish you luck for making your dreams come true! :) xx
***

Itt találjátok az interjút. Megjegyezném, hogy Tereza mondatait nem szóról szóra fordítottam le. :)

F: A CITC-t egy barátnőddel alkottátok. Miért kezdtetek közös blogba?
T: Ivával Párizsban találkoztam. Hamar összebarátkoztunk, és mindketten érdeklődtünk a divat iránt. Iva egyszer azt javasolta, hogy csináljunk valamit, ami a divattal kapcsolatos. Nekem rögtön egy blog jutott az eszembe, és meg is valósítottuk az ötletet. Igazából azért kezdtünk el, hogy szép emlékeink maradjanak Párizsból, és persze a szórakozás kedvéért.

F: Miért lett a blogotok neve Cury In The City?
T: Ez egy hosszú történet, de megpróbálom rövidre fogni. Először is, tudni kell, hogy én cseh vagyok, Iva pedig horvát. A két nyelvben sok hasonló szó van, de ezek sokszor különböző jelentésekkel bírnak. A "cura" horvátul lányt jelent. A csehben ennek nincs konkrét jelentése, de meglehetősen sok hasonló szavunk. Viszont nekem nagyon megtetszett, és elkezdtem használni. Egyszer posztoltam egy közös képet Ivával, ami a "Cury in the city" címet kapta. Ettől fogva biztosak voltunk benne, hogy ez lesz a blogunk neve. Szóval a CITC a blog nevének rövidítése, alapjában véve pedig azt jelenti, lányok a városban.

F: Majdnem egy évig éltél Párizsban, ezalatt három divattal kapcsolatos munkád is volt. Mit tanultál a francia nőktől a stílusról?
T: Ez egy jó kérdés, nagyon sokat tanultam!  Teljesen megváltoztatta a nézőpontomat, egyszerűen elkezdtem másképp gondolni a divatra és a saját stílusomra. Az első számú szabály, amit megtanultam, hogy a kevesebb mindig több. Hogy a minimalizmus, az egyszerűség mindig jó választás. Hogy a régit igenis lehet keverni az újjal! Ők a szépségre is másképp tekintenek, mint mi csehek. A francia lány akkor szép, amikor természetes. Nem kell túlzásba vinned semmit, sem a hajad, sem a sminked elkészítését, mert ki fogsz lógni a sorból.

F: Mi a legnagyobb álmod?
T: Ezt nehéz megmondani. Mindig is a divatszakmában szerettem volna dolgozni. Szóval remélem, hogy egy nap megtalálom a helyet utat és olyan állásom lesz, amit nagyon szeretek majd.

F: Mi a családod véleménye a blogról? Szokták olvasni?
T: Természetesen, nincs más választásuk! :D Nem, csak viccelek. Örülnek neki, hogy ez engem boldoggá tesz, egyébként nem tulajdonítanak neki különös jelentőséget.

F: Vannak kedvenc bloggereid? Mi inspirál általában?
T: Nagyon sok bloggert követek, de nem tudom eldönteni, ki a kedvencem. Az egyik legnagyobb favoritom Blair, az Atlantic-Pacific bloggere, egyszerűen imádom a stílusát. Nem hiszem, hogy valaha viselt volna olyan outfitet, ami nem tetszett. Illetve még a Native Fox bloggerét, Jennifert is szeretem.
Igazából minden inspirál, amit magam körül látok. De a legjobb végigsétálni Párizs utcáin!

F: Szeretnél a divatiparban dolgozni?
T: Mint ahogy már említettem, ez az álmom. Tudom, hogy elég nehéz lesz, de nekem megéri.

F: Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat?
T: A stílusom nagyon gyakran változik, és így szeretem. Az új dolgok felfedezése a lételemem. De természetesen az én gardróbomban is vannak alapdarabok, például imádom a monokróm szetteket és a klasszikus darabokat. Most egyébként az új párizsi trendért vagyok megőrülve: párosítsd a kedvenc tornacipődet bármivel!

F: Amikor kicsi voltál, hogyan képzelted el a jövőbeli életedet? Milyen munkáról álmodoztál?
T: Mindig arra gondoltam, hogy erős, sikeres, temperamentumos nő leszek. Hát, majd később visszatérünk rá...

F: Októberben a családommal Párizsba megyünk. Milyet helyeket látogassunk meg mindenképpen egy hét alatt?
T: Mindenképpen látnotok kell a leghíresebb helyeket, számomra például a legérdekesebb a d'Orsay Múzeum volt. A Louvre-ban nézzétek meg Napóleon régi lakhelyét! Ez a múzeum egy kissé kihalt részén van, a legtöbben elfeledkeznek róla, de nekem ez az egyik kedvencem. És ha van rá időtök, menjetek el Versailles-ba. Csak 45 percnyire van Párizstól és egyszerűen lenyűgöző. A barátaimmal készítettünk egy vicces kis dokumentumfilmet a város elfeledett, de csodás részeiről, ezt itt találjátok meg.
Vásárolni szerintem leginkább a Rue Rivoli-n lehet, ez egy hosszú utca rengeteg bolttal. A Le Quatre Temps pedig egy hatalmas bevásárlóközpont La Defense negyedben és szintén csodás hely a vásárlásra.

Köszönöm a válaszokat, Tereza, és nagyon sok sikert kívánok neked a továbbiakban! xx


6 megjegyzés:

 1. Thank you for introducing us to another interesting blog!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  VálaszTörlés
 2. AAA I am in love with your style! this is super fun to read! thanks for sharing:) Do you want to support each other’s blog by following each other?:) Please let me know if you’s like to so I can follow you right back x

  kisses
  http://www.theclosetelf.com

  VálaszTörlés

La Papillon Noire © 2014