2015. augusztus 9., vasárnap

Fall 2o15

2015. augusztus 9., vasárnap

Cooler days are coming, but the designers make them stylish for us. September is the time of the best trends, and even if I don't like to follow them, Fall 2015 seems to be wonderful in the fashion industry. The models who walked across the runways of Paris and Milan Fashion Week were dressed in amazing pieces from head to toe.
Today I'm here with some of the biggest trends of the season. Have fun! xx

***

Hamarosan beköszönt a hideg, de a designerek még ezt az időszakot is képesek stílusossá tenni. A szeptember a trendek hónapja, és - még ha nem is szeretem követni őket -, a 2015-ös őszi kollekciók igazán különlegesnek ígérkeznek.
Elhoztam néhányat a top trendek közül a párizsi és a milánói divathetek kifutóiról, remélem élvezni fogjátok! xx

1. OVERSIZED OUTERWEAR

This trend is back for fall again, and many of the designers love it. Large capes, knitted pullovers and pilot jackets in different styles, they all are the parts of a fashionista's wardrobe. I like the not-extremely-large coats, they're okay. / Megint divatosak az oversized darabok, a tervezők pedig igazán kedvelik és alkalmazzák is őket, különféle stílusokban - poncsók, kötött pulóverek és pilótadzsekik. Az extra méretű darabok nem igazán tetszenek, a kevésbé oversized kabátok viszont nagyon stílusosak.
NINA RICCI / CHLOE / VERA WANG / FENDI / BALENCIAGA


2. FUR

Furry things became fashionable a few years ago, and the designers obsessed with fur couldn't keep calm since then. They go with absolutely everything and are so warm, too - it means they're perfect for winter, and even stylish. / Néhány éve jöttek divatba a szőrmekabátok, a designerek azóta sem unták meg őket. Végülis bármihez passzolnak, és ráadásul melegen tartanak, tehát nem csak jól néznek ki, de még praktikusak is - kell ennél több?
DOLCE & GABBANA / GUCCI / MSGM / TOM FORD / GIAMBATTISTA VALLI


3. MASCULINE & CLEVER
Men's shoes on the Junya Watanabe runway, or a suit with a tie by Hedi Slimane. We aren't only talking about the oversized pieces from the boyfriend's wardrobe, each girl needs some masculine styled clothes. / Férficipők a Junya Watanabe kifutóról vagy öltöny nyakkendővel, Hedi Slimane-tól. Szó sincs arról, hogy a férfiosztályról öltözni divatos lenne, de mindenkinek szüksége van férfias ruhadarabokra.
JUNYA WATANABE / MAX MARA / SALVATORE FERRAGAMO / SAINT LAURENT / DIOR


4. WE FOLLOW KARL EVERYWHERE - CHANEL INSPIRED OUTFITS
As we all know Chanel is the number one brand in fashion, and Karl Lagerfeld is the most talented and interesting designer we could imagine to be the head of the company. A Chanel event is always mentioned as the show of shows, and the clothes still look like as if Coco had designed them. Alexander Wang designed a wonderful collection at Balenciaga, but it's a bit Chanelistic, like the other tweed-beauties from the runway and the lace Erdem dress. This is just an observation. / Mindannyian tudjuk, hogy a Chanel az első számú márka a divatban, és Karl Lagerfeld a legtehetségesebb és legérdekesebb tervező/kreatív igazgató, akit csak elképzelhetnénk a márka fejeként. A Chanel bemutatókat mindenki a show-k showjaként emlegeti, és a ruhák még mindig olyanok, mintha maga Coco tervezte volna őket. Legutóbb Alexander Wang készített egy csodás kollekciót a Balenciaga-nak, főleg azért tetszenek, mert elég Chanelesek, mint ahogy a többi tweed-csoda és a meseszép Erdem csipkeruha is.
ERDEM / BALENCIAGA / EMILIA WICKSTEAD / BALENCIAGA / SIMONE ROCHA


5. FRENCH SIMPLICITY

Simple, plain and clear - a new trend. No patterns, easy lines and some signs of the eternal elegant style. / Egyszerű és letisztult, ez valahogy teljesen új. A minta nélküli ruhák, szimpla szabások korszaka ez, de megjelennek néhol az időtlen elegáns stílus jegyei is.
VALENTINO / EMILIA WICKSTEAD / JASON WU / CÉLINE / FENDI


6. THE ETERNAL BLACK

Black is timeless! In autumn we wear darker shades, and the designer love to go melancolic with colours. Anyway it can be interesting, just look at Giambattista's new creation. / A fekete időtlen, és a legtöbbször a hideg évszakokban viseljük. De nem kell feltétlenül unalmasnak lennie, hála (ismét) Giambattista Vallinak.
GIAMBATTISTA VALLI / JUNYA WATANABE / STELLA MCCARTNEY / VICTORIA BECKHAM / VERA WANG


7. UNUSUAL DETAILS

Everything went crazy, the Dior-girl is made of plastic and those Pucci boats mean entire galaxies. / Amikor mindenki megőrül, és még a Dior-lányok is műanyagból készülnek, az Emilio Pucci csizmák pedig igazi galaxisok.
ACNE STUDIOS / DIOR / DOLCE & GABBANA / GUCCI / EMILIO PUCCI


8. THE GRAND BUDAPEST HOTEL EFFECT

That movie was so memorable for me, the first Wes Anderson one I've seen. There was something magical about its feeling, anything real and artistic. All these pictures reminds me of the movie, but this just my observation, too. / A Grand Budapest Hotel számomra igazán emlékezetes film volt, az első Wes Anderson-kreáció, amit láttam. Volt benne valami különleges és művészi, és ezek a ruhák mind a filmre emlékeztetnek.
MSGM / GIAMBATTISTA VALLI / DOLCE &GABBANA / GUCCI / ROKSANDA ILINCIC / MIU MIU


9. NEUTRAL COLOURS
It isn't a new thing, doesn't need an explanation. / Ez egyáltalán nem új trend, magyarázatra sincs szükség.
TOPSHOP UNIQUE / STELLA MCCARTNEY / CHLOE / BALENCIAGA / ALEXIS MABILLE / ZUHAIR MURAD


10. MIDI
A cool midi skirt is a must have for the next season, too, because this trend still stays here for a while, even if some of us don't like it. / Egy helyes kis midi szoknya must have lesz a következő szezonban (is), ez a trend ugyanis még marad egy ideig, még ha néhányan nem is vagyunk nagy rajongói.
CHANEL / CÉLINE / JASON WU / VICTORIA BECKHAM / VALENTINO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

La Papillon Noire © 2014