2015. február 27., péntek

INSPIRATION OF THE WEEK: The Great Gatsby

2015. február 27., péntek
"Gatsby looked at Daisy in a way that every young girl wanted to be looked at"

A napokban említettem, hogy nemrég olvastam el A nagy Gatsby-t. Iszonyú jó volt, ez a legújabb kedvencem!
Lenyűgöz a 20-as évek csillogása, mind az építészetben, mind a divatban. Minden ruha díszes, de valahogy egyik sem túl sok, a pasztellszíneik miatt. Gyakoriak a drága, hatalmas ékszerek és fejdíszek. Azt hiszem, Daisy az egyik kedvenc szereplőm, főleg a stílusa miatt.
A másik favorit egyértelműen maga Jay Gatsby. (Nem akarom lelőni a poént!→)5 éven keresztül szerette Daisyt, anélkül, hogy ez idő alatt egyszer is találkozott volna vele - nem semmi. Hatalmas házat épített, csodálatos partikat adott, mindezt csak azért, hátha ő is betéved. Erre áldozta az életét. És éppen csak megszerezte őt, nyomban el is veszítette.
Nick karakterét kicsit feleslegesnek éreztem, nem volt túl sok szerepe (azon kívül hogy a narrátor, és ő az egyetlen, aki minden eseménynél jelen van), nem esett szerelembe, nem ölt embert, nem lett a Wall Street farkasa (ja, az másik sztori...), és tulajdonképpen egyetlenegy dolgot tett: ismerte Gatsbyt. Vártam, hogy mikor alakul ki a szenvedélyes románca Jordan-nel, aki a film alapján legalább két fejjel magasabb nála, de ez nem következett be.
Alapjában véve nagyon jó könyv, megéri elolvasni!
(És hogy új történetbe kezdjek, éppen a kitűzött célomat teljesítem és minden este DiCaprio filmeket nézek. Tegnap például a Kapj el ha tudsz-ot néztem, nagyon jó volt, ráadásul igaz történeten alapul.)
***
In the days I mentioned that I have been reading The Great Gatsby. It was amazing! My new favourite book.
I'm obsessed with the style of the twenties, I love fashion and architecture. All the dresses are sparkling, but not too much, I think because of pastel colours. There're  expensive, large jewelleries and tiaras. I think, Daisy is my favourite character, beacuse of her style.
And my another favourite is Jay Gatsby, of course. (I don't want spoilers!→) He has been loving Daisy for 5 years, without meeting her. He built an amazing big house, gave a lot of wonderful parties only because of her. And he has just get her, and he lost her.
I think Nick was a littlebit unwanted. I mean, he was the storyteller but he didn't fall in love, he didn't kill anybody, he didn't become the Wolf of Wall Street (it's another story, sorry...) and he did only one thing: he knew Gatsby. I was waiting for his relationship with Jordan, but I didn't get anything.
By the was it's an amazing book, it worth to read it!
(And I know that it's a new story but nowadays I am watching DiCaprio movies every evening. For example yesterday I watched "Catch Me If You Can", it was good, and it's inspirated by a true story.)
xx, F

4 megjegyzés:

 1. Would love to see your collab for gatsby.
  XO

  Check my new post.
  http://thebandwagonchic.blogspot.ae/

  VálaszTörlés
 2. Great post! Leonardo diCaprio=♥! X Minale
  http://minaleme.blogspot.be/

  VálaszTörlés

La Papillon Noire © 2014